Bjørn Ståle Bekkeheien om å ta imot besøk i fjøset

Bjørn Ståle Bekkeheien er leder i Norsvin Sør-Vest og driver sammen med kona Silje-Kristin melke- og svineproduksjon på Nærbø. Bjørn Ståle er opptatt av omdømmebygging for svinenæringa og formidle, uten sminke hvordan matproduksjon og husdyrhold foregår.

Test
Publisert: 01.07.2019 Oppdatert: 01.07.2019

Bjørn Ståle Bekkeheien er leder i Norsvin Sør-Vest og driver sammen med kona Silje-Kristin melke- og svineproduksjon på Nærbø. De har hatt rutine med å stenge grisehuset helt for besøkende, men har i det siste satt dette til side og har invitert barnas klassekamerater på besøk i grisehuset. Hele klassen ble tatt inn igjennom smitteslusen og fikk på seg verneutstyr. Bjørn Ståle er opptatt av omdømmebygging for svinenæringa og formidle, uten sminke hvordan matproduksjon og husdyrhold foregår.

For å unngå smitte har de fleste svineprodusenter lukket fjøsene sine for besøk. Det er en utfordring at samfunnet rundt oss ikke vet hva som skjer i grisehusene og hvordan grisen har det i Norge. Uvitenhet skaper mistenksomhet. Vi trenger å vise fram og fortelle gode historier fra norsk svineproduksjon. Fra tid til annen trenger vi også hjelp av håndverkere i grisehuset. Sammen med Eli Maria Stenklev forteller Bjørn Ståle hvordan vi på en helsemessig sikker måte kan ta imot besøk av håndverkere, barnehager, skolebarn og andre som vil se på gris.

 


Har du husket å melde deg på? Se her for påmeldingsskjema.

Se foreløpig program for Gris i’19 her.