Knut Skinnes om biokull i fôr og strø

Knut Skinnes er prosjektleder i Norsk Biokullnettverk og daglig leder for Green House som er et rådgivnings- og kommunikasjonsselskap som jobber med bioøkonomi.

Test
Publisert: 02.07.2019 Oppdatert: 02.07.2019

Knut Skinnes er prosjektleder i Norsk Biokullnettverk og daglig leder for Green House som er et rådgivnings- og kommunikasjonsselskap som jobber med bioøkonomi. Han har master i «carbon management» fra universitetet i Edinburg og er vokst opp på gård i Krødsherad hvor det nå er svineproduksjon.

Vi opplever klimaendringer på grunn av for mye karbon i atmosfæren, og internasjonale utfordringer med matsikkerhet pga. for lite karbon i jorda. Biokull binder karbon fra atmosfæren inn i stabile former som kan brukes i landbruket. Biokullets store poreoverflate gjør at det kan binde miljøgifter, og det kan binde vann og næringsstoffer, og være en viktig faktor både som jordforbedring, stabilisering av kretsløpet og forbedring av miljø i husdyrrom. Biokull i grisehold er spesielt interessant som tilsetning i fôret, brukes som strø og som rotemateriell til gris. Kullet vil være tidsfordriv, ha en mettende og beroligende virkning og kunne trekke til seg toksiner i magen hos gris. Hør om forskningsprosjekter, hvordan biokull kan anvendes i svineproduksjonen og hvilke praktiske resultater som oppnås.


Har du husket å melde deg på? Se her for påmeldingsskjema.

Se foreløpig program for Gris i’19 her.