Odd Magne Karlsen om atferd og velferdsbehov hos gris

Odd Magne Karlsen jobber som Fagsjef for gris i Nortura. Han har blant annet det faglige ansvaret for oppfølging av veterinærer og rådgivere som jobber med gris i Nortura.

Test
Publisert: 24.06.2019 Oppdatert: 24.06.2019


Odd Magne Karlsen jobber som Fagsjef for gris i Nortura. Han har blant annet det faglige ansvaret for oppfølging av veterinærer og rådgivere som jobber med gris i Nortura. Odd Magne er utdannet veterinær fra Norges Veterinærhøgskole i 1999 og har tidligere jobbet i klinisk veterinærpraksis, etter hvert med stor andel gris. Han har også jobbet som Spesialveterinær på gris hos KLF.

God dyrevelferd er viktig for både grisene, bonden og forbrukerne. Dyrevelferd handler blant annet om samsvar mellom dyrets atferdsmessige og fysiologiske behov og det som dyret opplever i sitt daglige miljø. Det kan være vanskelig å definere og vite hva som er god dyrevelferd i praksis. Sammen med Victoria Bøhn Lund gir Odd Magne oss innblikk i viktig grunnleggende atferd og velferdsbehov hos gris. Hør hvor vi står i forhold til faktorer som dyremishandling, biologisk funksjon, følelsesmessig status og naturlig liv. Hør også om hvilke forventninger vi opplever fra markedet når det gjelder dyrevelferd hos grisen vår og om det er konflikt mellom god velferd for grisen og forbrukernes oppfatning av god dyrevelferd.


Har du husket å melde deg på? Melder du deg på innen 1. juli, får du 10% early pig-avslag. Meld deg på her.

Se foreløpig program for Gris i’19 her.