Victoria Bøhn Lund om dyreatferd og dyrevelferd

Victoria Bøhn Lund er fagrådgiver på svin i Felleskjøpet Agri. Hun har lang erfaring med rådgivning og oppfølging av svineprodusenter.

Test
Publisert: 24.06.2019 Oppdatert: 02.09.2019

Victoria Bøhn Lund er fagrådgiver på svin i Felleskjøpet Agri. Hun har lang erfaring med rådgivning og oppfølging av svineprodusenter. I tillegg til å være fagperson innen fôring av gris er hun opptatt av dyreatferd, Pig Signals og dyrevelferd. Victoria er en av Felleskjøpet Agris mest profilerte og engasjerte fagpersoner. Hun er udannet ved Husdyrfag ved NMBU.

God dyrevelferd er viktig for både grisene, bonden og forbrukerne. Dyrevelferd handler blant annet om samsvar mellom dyrets atferdsmessige og fysiologiske behov og det som dyret opplever i sitt daglige miljø. Det kan være vanskelig å definere og vite hva som er god dyrevelferd i praksis. Sammen med Odd Magne Karlsen gir Victoria oss innblikk i viktig grunnleggende atferd og velferdsbehov hos gris. Hør hvor vi står i forhold til faktorer som dyremishandling, biologisk funksjon, følelsesmessig status og naturlig liv. Hør også om hvilke forventninger vi opplever fra markedet når det gjelder dyrevelferd hos grisen vår og om det er konflikt mellom god velferd for grisen og forbrukernes oppfatning av god dyrevelferd.


Har du husket å melde deg på? Melder du deg på innen 1. juli, får du 10% early pig-avslag. Meld deg på her.

Se foreløpig program for Gris i’19 her.