Trond Morten Helgesen fra Rema 1000:

Hvordan skal vi opprettholde en god og bærekraftig avsetning på norsk svinekjøtt? – Hvilke krav og forventninger har handelen til norske svineprodusenter?

Test
Publisert: 05.11.2019 Oppdatert: 05.11.2019

Trond Morten Helgesen er Kategorisjef med ansvar for Lokalmat og Bærekraft i Rema 1000.

Dette sier han om Norsk Landbruk generelt og norsk svineproduksjon spesielt: – Vi har et bra Landbruk i Norge med lav forbruk av medisiner og godt bruk av beite og kulturlandskap, et landbruk vi kan være stolt av.

Våre kunder i REMA 1000 kjøper mye svinekjøtt fordi de liker det og har tillitt til den norske bonden, men forventningene til bedre dyrevelferd øker og det blir derfor viktig for næringen og løfte seg til et nytt nivå å vise over tid at de siste års hendelser er et tilbakelagt kapittel.