Vidar Olsen og Inge Erlend Næsset fra NorgesGruppen

Norsk landbruk har en veldig god posisjon og høy tillit hos norske forbrukere. Gode kvalitetsprodukter, god dyrevelferd, lavt medisinbruk og den viktige rolle for opprettholdelse av kulturlandskapet er viktige bidragsytere til sikre høy tillit.

Test
Publisert: 15.11.2019 Oppdatert: 15.11.2019

Vidar Olsen

Vidar Olsen er Kategoridirektør ferskvare og innkjøps-, sortiment- og kategoriansvarlig for ferskvarer i NorgesGruppen. Inge Erlend Næsset er Kvalitetsdirektør med ansvar for kvalitet, matsikkerhet, sunnhet/ernæring og etisk handel i NorgesGruppen.

Dette sier de  om norsk landbruk generelt og norsk svineproduksjon spesielt: Norsk landbruk har en veldig god posisjon og høy tillit hos norske forbrukere. Gode kvalitetsprodukter, god dyrevelferd, lavt medisinbruk og den viktige rolle for opprettholdelse av kulturlandskapet er viktige bidragsytere til sikre høy tillit. Samtidig kan vi sammen bli enda flinkere til å løfte de gode historiene frem til forbruker.

Det samme gjelder også for svineproduksjon. Fremover tror vi det blir viktig å tydelig ta ansvar for dyrevelferd, samt ta tydelige posisjoner på bærekraft og miljø.

Inge Erlend Næsset