Program – med pdf av foredrag
I programmet under kan dere nå klikke på overskriftene/ tittelen på de foredragene som er tilgjengelige og få opp en pdf med presentasjonene som ble holdt.
21. NOVEMBER |
|||||||
11:00 | FELLES ÅPNING – ledet av Frida G. Johansen, kommunikasjonssjef i Norsk Landbrukssamvirke.
Per Inge Egeland, leder av kongressens hovedkomite foretar den offisielle åpningen, mens vi videre får innlegg av Yngve Ekern, journalist i Aftenposten, Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag og Olav Eik-Nes, adm.dir. Norsvin. Musikalsk innslag ved Petter Simonsen, økologisk bonde og sanger fra Aurskog-Høland. |
||||||
13:00 | LUNSJ | ||||||
Sesjon | SPF | Helse og dyrevelferd | Gris i endring | Teknologi og profesjonalisering | |||
14:00-14:45 | Slik driver vi med SPF – smågris og slaktegrisproduksjon
Beate Menes og Lars Didriksen – SPF smågrisprodusenter Audun Flåtten – SPF slaktegrisprodusent |
Viktige atferds- og dyrevelferdsbehov – er det konflikt mellom god velferd for grisen og forbrukernes oppfatning av hva god dyrevelferd er
Victoria Bøhn Lund, Felleskjøpet Agri Odd Magne Karlsen, Nortura |
Norsk gris i et internasjonalt marked
Olav Eik-Nes, Norsvin |
Grisehus for framtida – smågrisproduksjon
Jan Maldal, Felleskjøpet Rogaland Agder |
|||
Sesjon | Teknologi og profesjonalisering | Fôr og foring | Marked og profesjonalisering | Klimasmart | |||
15:00-15:45 | Ung og nystartet svineprodusent
Gry-Heidi og Marius Ruud-Wethal, nystartet satellitt i purkering |
Fôring av høytytende slaktegris – fokus på metthet, tarmhelse og bein
Margareth Fosseng, Felleskjøpet Agri |
Markedsutsikter og optimalisering av produksjon og omsetning av smågris
Lars Petter Bartnes, Norges Bondelag Ole Nikolai Skulberg, Nortura Totalmarked Terje Wester, Fatland Karin Røhne, Nortura |
Solkraft en ny energikilde
Ragnar Moe Tafjord, Klar Energy Magnar Fjeldheim, svineprodusent med solceller |
|||
15:45 | KAFFEPAUSE | ||||||
Sesjon | Hvordan skal vi opprettholde en god og bærekraftig avsetning på norsk svinekjøtt? – Hvilke krav og forventninger har handelen til norske svineprodusenter?
Fra dagligvarehandelen kommer Arnfinn Hongseth, Disponent for ferskvare i Coop, Trond Morten Helgesen, Kategorisjef i Rema 1000 og fra Norgesgruppen kommer Inge Erlend Næsset, Kvalitetsdirektør NG og Vidar Olsen, Kategoridirektør ferskvare. |
||||||
16:15-17:00 | Felles foredrag og debatt med dagligvarekjedene | ||||||
17:00 | PAUSE | ||||||
18:30 | APERITIFF | ||||||
19:00 | MIDDAG – Kveldens toastmastere og underholdere er Karoline og Andreas Amb. Søskenparet fra Ringsaker vil lede oss gjennom taffelet med sang og humor.
Etter middagen blir det dans og underholdning ved Kalle Føtters. De er et rutinert partyband med bra trøkk. Her blir det kjente slagere og mulighet for både allsang og dans. |
22. NOVEMBER |
|||||||
Sesjon | Helse og dyrevelferd | Fôr og fôring | Marked og forbruker | Teknologi og profesjonalisering | |||
08:30-09:15 | Afrikansk svinepest – hvor dramatisk er et utbrudd og hvordan kan vi beskytte oss
Sondre S. Naadland, Animalia Peer Ola Hofmo, Norsvin |
Fôring av rasktvoksende smågris
Kari Ljøkjel, Felleskjøpet Fôrutvikling |
Hvordan ta imot besøk i grisehuset
Bjørn Ståle Bekkeheien, Svineprodusent Odd Magne Karlsen, Nortura |
Veiing med kamera og vekstmodell – gir det bedre oversikt, kontroll og lønnsomhet i slaktegrisproduksjonen
Kine Letnes, Felleskjøpet Agri |
|||
Sesjon | SPF | Klimasmart | Fôr og fôring | Marked og forbruker | |||
09:30-10:15 | Omlegging til SPF – hvordan går vi fram
Annelise Svindland, Fatland Hans O. Amlien, SPF-svineprodusent |
Klimasmart landbruk – hvordan kalkulere og redusere klimaavtrykket
Helge Bonesmo, Klimasmart landbruk |
Fôring og management av høytytende purker med god helse og dyrevelferd
Harald Gropen, svineprodusent Elin Furrevik Gjestvang, Strand Unikorn/Norgesfôr Søren S. Thielsen, Ø-Vet |
Sosiale medier – hvordan bygge næringas image
Mie Storbekken Lindstad, Norsvin |
|||
10:15-11:00 | PAUSE, UTSJEKK | ||||||
Sesjon | Helse og dyrevelferd | Klimasmart | Teknologi og profesjonalisering | Fôr og fôring | |||
11:00-11:45 | Beinhelse hos rasktvoksende gris
Torunn Aasmundstad, Norsvin Carl Andreas Grøntvedt, Veterinærinstituttet |
Biokull i fôr og strø – effekt på dyrevelferd, gjødsel og jord
Knut Skinnes, Norsk Biokullnettverk/ Green House |
Grisehus for framtida – smågrisproduksjon
Bjørn Åge Fjeset, Fjøssystemer |
God magehelse og frisk smågris ved avvenning
Tone Runhild Skadsem, Fiskå Mølle Oscar J. Brundtland, Furuseth |
|||
Sesjon | Helse og dyrevelferd | Fôr og fôring | Marked og forbruker | Gris i endring | |||
12:00-12:45 | Slik gjør jeg for å ivareta god dyrevelferd
Ragnhild Stokka Dyngeland, Svineprodusent |
Våtfôr i praksis
Elin Furrevik Gjestvang, Strand Unikorn/Norgesfôr Lars Didriksen, svineprodusent og teknikker |
Svineprodusentenes muligheter i møte med matvaremarkedet og nye forbrukertrender
Eirik Oland Nedrelid, Agenda Rådgivning |
Framtidas avlsarbeid – nærmer vi oss en etisk grense
Hans-Ole Sætra Erikstein, svineprodusent Eli Grindflek, Norsvin |
|||
13.00-14:00 | FELLES AVSLUTNINGSFOREDRAG – ved Per Arne Dahl, tidligere biskop i Tunsberg. Dahl er en av Norges mest profilerte prester, forfattere og foredragsholdere. Han har livslang erfaring fra arbeid med både mennesker og organisasjoner, og holder muntre, inspirerende og samtidig fagunderte foredrag om relasjonsbygging, motivasjon, kommunikasjon, endringsmestring og arbeidsgleder. Se film fra foredraget her. | ||||||
14:00 | LUNSJ |