Smågrisprodusentene Beate og Lars Didriksen om SPF i det daglige

Beate og Lars Didriksen er SPF-smågrisprodusenter i Stokke med ca. 120 årspurker. De la om til SPF-smågrisproduksjon for et par år siden.

Test
Publisert: 24.06.2019 Oppdatert: 24.06.2019

Beate Menes og Lars Didriksen er SPF-smågrisprodusenter i Stokke med ca. 120 årspurker. De la om til SPF-smågrisproduksjon for et par år siden etter å ha drevet formeringsbesetning med stort livdyrsalg i en årrekke. Beate jobber også som markeds- og informasjonsansvarlig i Norgesfôr og er nestleder i Norsvin. Lars er selvstendig næringsdrivende og bonde. Han er teknisk interessert og jobber med salg og montering av innredning, ventilasjon og fôringsanlegg for Stokke Landbruksteknikk i tillegg til gårdsdrifta. Lars har tidligere jobbet med teknikk i Nortura og Forsvaret.

Stadig flere svineprodusenter legger om til SPF-produksjon og oppnår svært gode produksjonsresultater. Hvordan er det å drive med SPF i det daglige? Sammen med Audun Flåtten skal Beate og Lars fortelle om både SPF-smågrisproduksjon og SPF-slaktegrisproduksjon på innkjøpt smågris. Få innblikk i hvordan de løser smitteforebygging, rekruttering og innkjøp av dyr i praksis. Hør hvordan selger og kjøper avtaler og samarbeider, om helsemessige fordeler, utfordringer og resultatene har vært etter overgangen til SPF.

 


Har du husket å melde deg på? Melder du deg på innen 1. juli, får du 10% early pig-avslag. Meld deg på her.

Se foreløpig program for Gris i’19 her.