Våtfôr i praksis med Lars Didriksen

Lars Didriksen er sammen med kona Beate SPF-smågrisprodusenter i Stokke med ca. 120 årspurker.  Lars har erfaring med restløs våtfôring. Han er teknisk interessert og jobber noe med salg og montering av innredning, ventilasjon og fôringsanlegg for Stokke Landbruksteknikk i tillegg til gårdsdrifta.

Test
Publisert: 03.07.2019 Oppdatert: 19.07.2019

Lars Didriksen er sammen med kona Beate SPF-smågrisprodusenter i Stokke med ca. 120 årspurker. De la om til SPF-smågrisproduksjon for et par år siden etter å ha drevet formeringsbesetning med stort livdyrsalg i en årrekke. Han er teknisk interessert og jobber noe med salg og montering av innredning, ventilasjon og fôringsanlegg for Stokke Landbruksteknikk i tillegg til gårdsdrifta. Lars har erfaring med restløs våtfôring. Han har tidligere jobbet med teknikk i Nortura og Forsvaret.

Gode resultater med våtfôring krever gode rutiner og fokus på fôrkvalitet. Sammen med Elin Furrevik Gjestvang forteller Lars om viktigheten av våtfôrhygiene og dekking av grisens næringsbehov ved bruk av alternative råvarer. Få vite hvordan dette kan gjøres i praksis og hvordan våtfôringsanlegget skal stilles inn for å oppnå rett tørrstoff-prosent til ulike dyregrupper og god utskifting av restmengde. Hør også om hvilken plan du bør ha på våtfôringsanlegget for å unngå driftsstopp.


Har du husket å melde deg på? Se her for påmeldingsskjema.

Se foreløpig program for Gris i’19 her.